На 1. каналу државне телевизије Русије о изазивању државног удара у Србији

Ко се и зашто упорно меша у настојање ЕУ да се на југу Србије не отвори српско-руски хуманитарни центар? Коме и зашто смета пројекат „Јужни ток“? Зашто и ко жели дестабилизацију Србије и њено удаљавање од Русије?

За емисију „Специјалне новости“ Првог канала државне телевизије Русије коју преносимо уз превод на српски, председник Треће Србије Мирослав Паровић истакао је да наручене отворене антируске акције које се у последње време спроводе у Србији треба посматрати управо кроз призму жеља одређених фактора да се немири који би потекли из Војводине нападом на руске држављане и њихову имовину пренесу на остатак Србије, а под наводним и лажним антагонизмом (проруски) југ – (проевропски) север, баш као што је у Украјини искоришћен сукоб исток – запад о чему је Трећа Србија благовремено прва пренела своја сазнања и упозорила домаћу, али и међународну јавност.

MiroslavPatovic1RuskaTV
Како Паровић истиче коначни циљ таквог деловања је „да се антируским снагама да повода да се од власти затражи прекид енергетског споразума са Москвом и прикључивање санкцијама против Русије.“

RuskaTVoTrecojSrbiji

Први канал државне телевизије Русије о скупу Треће Србије поводом захтева надлежним органима Србије за државе Србије и њеног поретка

- Сматрамо веома опасном изјаву упућену од стране ЕУ о могућој новој кризи на Балкану. И у том смислу, сматрамо изузетно опасним даље ширење коришћења технологије „обојених револуција“ које су већ биле коришћене у Украјини, као и њихову примену у земљи, која традиционално има веома пријатељске односе са Русијом – изјавио је за Први канал државне телевизије Русије заменик председника Државне Думе Руске Федерације Сергеј Железњак повезујући ситуацију у Украјини са оном која се припрема Србији.

SergejZeleznjak1RuskaTV

Сергеј Железњак, заменик председника Државне Думе Руске Федерације

 

Извор: Први канал државне телевизије Русије

Претрага
Exact matches only
">
">
">
">
По чланцима
По странама
Пресловљавање
Аутор
Аутор
Конкретно речено
"Mолим све политичке странке да поступе попут нас и да из својих редова избаце кукољ, односно све оне који се бахато понашају, баве уценама и поткупљивањима, како би упристојили политичку сцену у Србији."
Календар
oktobar 2018.
P U S Č P S N
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031