Нисмо опозиција интересима народа – Мирослав Паровић у емисији Нема без везе, Канал 9 (ВИДЕО)

Два су кључна успеха посете државног врха Русији; споразум о гасним складиштима и разговори о куповини руског оружја за одбрану земље, рекао је Мирослав Паровић, председник Треће Србије, у емисији Нема без везе. Он је додао да ово последње треба посматрати пре свега кроз призму нарастајуће претње од тероризма.

„Србија ће од Руске Федерације набавити део наоружања које неће бити офанзивног карактера, већ ће служити за заштиту земље“, изјавио је премијер Александар Вучић током скорашњег боравка у Москви.

Српски премијер је руској престоници имао прилично згуснут распоред са највишим државним званичницима, а преговори су се углавном водили око бројних економских питања и унапређења заједничке сарадње. Разговори Путина и Вучића вођени у „четири ока“ о, како се претпоставља, поменутом наоружању, тема су последњих дана бројних нагађања у земљи и регио

“Ја кроз то гледам и нешто што је веома значајно, а то је да се Србија коначно одлучила да води једну суверенистичку политику, колико је то могуће у времену у којем живимо. И свaкако поздрављам чињеницу да је државни врх у овом моменту имао храбрости да постигне један такав споразум”, рекао је Паровић.

Москва

Паровић је навео да на тај потез очекује бурне реакције политичких странака у земљи, али да Трећа Србија, како је рекао, иако опозиција оваквој Влади Србије, није опозиција интереса народа и државе, те да нам је, у време нарастајуће претње од тероризма, потребна ова врста дефанзивног оружја.

Као други најважнији успех посете Русији, Паровић издваја споразум о проширењу гасног складишта у Банатском Двору, са могућношћу за изградњу још једног у Српском Итебеју.

“Постоје индиције да ће 2019. године бити затворен гасовод који пролази кроз Украјину и логично је да ће гасна складишта бити једини енергетски гарант неке државе”, сматра председник Треће Србије.

Ова гасна складишта, смaтра Паровић, би земљи омогућила неку врсту офанзивне економске политике, јер, сматра он, ако у 21. веку имамо прилику да складиштимо ресурсе као што је земни гас, то би отворило нове могућности у економској позицији Србије.

 

ParovicNemaBezVeze

Извор: Канал 9 (03. новембар 2015.)

Претрага
Exact matches only
">
">
">
">
По чланцима
По странама
Пресловљавање
Аутор
Аутор
Конкретно речено
"Mолим све политичке странке да поступе попут нас и да из својих редова избаце кукољ, односно све оне који се бахато понашају, баве уценама и поткупљивањима, како би упристојили политичку сцену у Србији."
Календар
oktobar 2018.
P U S Č P S N
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031