Politika konkretnim delima, a ne otrcanim frazama

Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, Banja Luka 10.10.2014.

Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, Banja Luka 10.10.2014.

Nedavno sam bio domaćin visokoj delegaciji Nacionalnog fronta iz Francuske, stranke koja je sada predvodnik nove evropske politike. Politike koja traži da NATO ode iz Evrope, a da se evropskim narodima i državama vrati suverenitet. Politike koja zahteva da se Rusija pod hitno uključi u sve političke, ekonomske i bezbednosne tokove starog kontineta. Politike koja Kosovo vidi u Srbiji, a Srbe gleda kao simbol borbe za slobodu.

Tu delegaciju sam odveo u Banjaluku da tamo na licu mesta podrže Republiku Srpsku, a na kraju posete sam im u Hramu Sv. Save poklonio ikonu Sv. Jelene Anžujske čime sam hteo da im pokažem da smo mi Srbi deo evropske civilizacije i da imamo korene duboke koliko i Francuzi, Nemci, Rusi.

U ovim konkretnim delima možete videti najveći deo vrednosti za koju se zalažem i po kojima živim. Politiku vodim delima, a ne otrcanim frazama i lažnim zaklinjanjima jer samo od delatne politike srpstvo i Srbija imaju korist.

Miroslav Parović,
predsednik Treće Srbije

 

Živim i zalažem se za iste one vrednosti na osnovu kojih sam kao student Fakulteta tehničkih nauka sa kolegama organizovao tribine shvatajući da samo aktivno delanje može dovesti do pozitivnih društvenih promena.  Danas iz ugla nekog ko kompletnije i šire sagledava političke procese.

Živim i zalažem se za iste one vrednosti na osnovu kojih sam kao student Fakulteta tehničkih nauka sa kolegama organizovao tribine shvatajući da samo aktivno delanje može dovesti do pozitivnih društvenih promena. Danas iz ugla nekog ko kompletnije i šire sagledava političke procese.

 

BOŽIĆNI INTERVJU Miroslava Parovića

PAROVIĆ : Mnogi prave ražanj, a zec je još uvek duboko u šumi

 Izbori, čiji se datum još uvek precizno ne zna, ali se neupitno približava, tema su koja sve više preokupira domaću javnost zainteresovanu za politiku.  Na tu i još par tema smo razgovarali sa Miroslavom Parovićem predsednikom Treće Srbije.

Parović-božićni-intervju-slika-635x357

Prikaži sve »

Miroslav Parović na TV Most u emisiji O svemu pomalo sa… (03.12.2015.)

U ČETVRTAK 3. decembra 2015. predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, u emisiji O svemu pomalo sa, autora i voditelja Milorada Vukašinovića, na novosadskoj TV MOST prvi put po povratku iz Pridnjestrovlja, gde je imao susrete sa značajnim političarima Rusije, izneo je svoje utiske sa tog puta. Tom prilikom govorio je o geopolitičkim i mnogim drugim temama, i u dijalogu sa domaćinom ove gledane emisije gledaocima odgovorio na brojna interesantna pitanja.

Prikaži sve »

Miroslav Parović za Večernje Novosti: DOGOVOR PROTIV HAOSA

Nimalo nisam srećan da gledam kako opskurni likovi, vrlo sumnjive reputacije sa naslovnih strana šalju najozbiljnije optužbe na račun države

miroslav-parovic_620x0

U vremenu smo u kom je svet na ivici ozbiljnog konflikta i kada smo svi potencijalne mete globalnog islamističkog terorizma, koji je sa Balkana i Bliskog istoka sada udario i na centre Zapada.

Prikaži sve »

INTERVJU: Miroslav Parović – Moja patriotska dužnost je da ukažem na zapadne plaćenike (Balkan-INFO, 14.11.2015.)

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije dao je intervju za internet medij Balkan-INFO, autora i voditelja Teše Tešanovića. Pogledajte ceo intervju i saznajte više o raznim aktuelnim temama.

Prikaži sve »

Miroslav Parović na RTV Santos u emisiji Razotkrivanje (08.11.2015.)

U nedelju 08. novembra 2015. Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije gostovao je na RTV Santos iz Zrenjanina u emisiji Razotkrivanje autorke i voditeljke Tanje Vidojević.

Prikaži sve »

Miroslav Parović za RTS o politici prema nacionalnim manjinama (20.10.2015.)

Miroslav Parović imao je 20. oktobra 2015. na državnoj televiziji priliku da u kratkim crtama objasni zašto Treća Srbija u svom programu nema poseban deo namenjen odnosu prema nacionalnim manjinama. Kao Srbin, koji je odrastao u Banatu od rođenja je sticao prijatelje Mađare, Rome, Bugare… i kako ume da kaže „zaista nemam nikakvu potrebu da na bilo koji način odvajam te ljude“. Pogledajte isečak iz emisije RTS-a.

Prikaži sve »

Nismo opozicija interesima naroda – Miroslav Parović u emisiji Nema bez veze, Kanal 9 (VIDEO)

Dva su ključna uspeha posete državnog vrha Rusiji; sporazum o gasnim skladištima i razgovori o kupovini ruskog oružja za odbranu zemlje, rekao je Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, u emisiji Nema bez veze. On je dodao da ovo poslednje treba posmatrati pre svega kroz prizmu narastajuće pretnje od terorizma.

„Srbija će od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje“, izjavio je premijer Aleksandar Vučić tokom skorašnjeg boravka u Moskvi.

Prikaži sve »

Miroslav Parović: JOBIK U SLUŽBI NATO (Večernje Novosti)

Jedino kome ekstremizacija situacije u Vojvodini odgovara jesu NATO strukture

Vladi Viktora Orbana sigurno ne, našim vlastima još manje, pogotovo ako se ima u vidu to da su u poslednjih nekoliko godina odnosi između naše dve zemlje na najvišem nivou, možda i u istoriji.

Jedino kome ekstremizacija situacije u Vojvodini odgovara jesu NATO strukture koje svakako ne gledaju blagonaklono na to što Srbija i Mađarska ugovaraju zajedničke infrastrukturne projekte na Koridoru 10, poput železničke pruge od Beograda do Budimpešte.

    miroslav-parovic_620x0Kome odgovara delovanje ekstremističke partije Jobik u Srbiji?

Prikaži sve »

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije na Međunarodnoj konferenciji o aktivnoj neutralnosti u Beogradu (VIDEO)

Fond Gorčakov iz Rusije i Fondacija Dostojanstvo iz Srbije su 26. i 27. oktobra 2015. u Beogradu organizovali dvodnevnu konferenciju naziva „Neutralnost kao osnova bezbednosti regiona Balkana i Evrope“. Konferencija je na jednom mestu okupila relevantne učesnike kako iz Srbije i Rusije, tako i iz drugih zemalja Balkana, kao i zapadne Evrope.

DSC_4839 (Medium)

U okviru panel diskusije ove konferencije, u utorak 27. oktobra 2015. u kongresnoj sali Hotela „M“ u Beogradu na temu političke i vojne neutralnosti Srbije i regiona govorio je između ostalih i predsednik Treće Srbije Miroslav Parović. Govoreći na otvaranju konferencije Miroslav Parović rekao je kako pozicija aktivne neutralnosti Srbije danas predstavlja potpuno realnu političku opciju.

Prikaži sve »

Pretraga
Exact matches only
">
">
">
">
Po člancima
Po stranama
Preslovljavanje
Autor
Autor
Konkretno rečeno
"Molim sve političke stranke da postupe poput nas i da iz svojih redova izbace kukolj, odnosno sve one koji se bahato ponašaju, bave ucenama i potkupljivanjima, kako bi upristojili političku scenu u Srbiji."
Kategorije
Kalendar
oktobar 2018.
P U S Č P S N
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031